top of page

Информация за дейността на Фондация Христофор Бунарджиев през 2013 г.

Фондация Христофор Бунарджиев е създадена в края на 2012-та година. От времето на учредяването си, фондацията насочи усилията си в един изключително важен за региона проект, а именно изграждане на модерна аудитория за студентите на Стопанския факултет на Тракийския университет в Стара Загора. През месец март завършиха строителните дейности и в нея вече се провеждат университетските мероприятия. С тази цел през 2013 г. бяха изразходвани 41 701 лв.

Така още с първия си проект, Фондацията заяви сериозната си ангажираност към обществото с цел подпомагане на висшето образование, чрез изграждане на материално техническа база, която да стимулира у студентите желание за развитие и успех.

По този повод двама от изявените студенти на Стопанския факултет получиха стипендия на стойност 300 лв.

През 2013 година бяха направени дарения във връзка с развитието на фолклорни песни и танци на Народно читалище "Отец Паисий 1905" в гр. Полски Тръмбеш - 300 лв. Дарение от 1000 лв получи и Община Стара Загора по повод провеждането на ежегодния Джаз Форум Фест от 13.06 до 15.06.2013 год.

Бяха подпомогнати и инициативи на "Сдружение за съвременно изкуство и култура - Различния поглед" - 900 лв, и Благотворителна вечер - "Коледна трапеза на обединена Европа" - 1000 лв.

Дарение под формата на дърва за огрев получи и инвалидно физическо лице на стойност 995 лв.

Със сумата на дарението от 5333,33 лв беше направен ремонт на църковен храм в с. Яздач, общ. Чирпан - "Св. Възнесение Господне".

С извършване на гореизброените дейности Фондацията е работила за постигане на поставените в устава й цели, а именно: да подпомага конкретни дейности и програми на образователни институции, да подпомага създаването, изграждането и модернизацията на учебни заведения, да сътрудничи с държавни и общински учреждения, местни и чуждестранни организации с оглед реализирането на проекти, насочени към постигане на целите й.




Comments


bottom of page