top of page

ОТКРИВАНЕ НА МОДЕРНА АУДИТОРИЯ В ТРАКИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ

С тържествена церемония днес бе официално открита новата модерна аудитория 3-А към Стопанския Факултет на Тракийски Университет - Стара Загора. Средствата за строежа и оборудването на залата са дарени на универститета от Фондация Христофор Бунарджиев.



Министърът на земеделието и храните от служебния кабинет и досегашен ректор на Тракийския Университет проф. Иван Станков разряза лентата на новата аудитория, заедно с г-н Христофор Бунарджиев и изпълняващия длъжността ректор проф. Иван Въшин. Събитието уважиха редица представители на общината, местните институции, бизнеса, медиите, както и студенти и преподаватели от Стопанския Факултет, радостни от новата придобивка.



Аудиторията е с капацитет от 100 места и е изцяло оборудвана с необходимите мебели и техника за нуждите на факултета. Г-н Бунарджиев сподели щастието си от реализирането на първата кауза на фондацията, която бе учредена едва в края на 2012 година, и обеща, че и занапред ще продължи да подкрепя развитието на младите студенти.

След приветствията от официалните гости последва интерактивна част с въпроси и отговори, по време на която младежите имаха възможността открито да попитат г-н Бунарджиев за всичко, което ги интересува - от икономика, бизнес и политика до възможности за професионално развитие.

В края на събитието двама от най-изявените възпитаници на Стопанския факултет от специалност "Бизнесикономика" получиха еднократни стипендии от Фондация Христофор Бунарджиев за постигнат отличен успех и високи постижения в образователния процес.



Comments


bottom of page