top of page

Информация за дейността на Фондация Христофор Бунарджиев през 2016 година


Фондация Христофор Бунарджиев е създадена в края на 2012-та година. За краткото време от учредяването си, фондацията успя да насочи усилия в някои изключително важни за региона проекти и обществени каузи, да помогне на хора със здравословни и социални проблеми, на общински предприятия и други.



През 2016-та година Фондация Христофор Бунарджиев направи дарение на физически лица в размер на 1768 лв. На читалищата в селата Яздач, Яворово и Зафирово бяха дарени 650 лв. Община Стара Загора за поредна година бе подпомогната с 1000 лв за организирането на ежегодния Джаз Форум Фест. Същата сума бе дарена и на Държавна опера - Стара Загора за закупуване на билети за социално слаби. Университетската болница за активно лечение "Проф. д-р Стоян Киркович" АД и помощното училище "Любен Каравелов" в града също получиха дарения през 2016-та година, в размер на 2130 лв.

Дарение в размер на 2200 лв. получи "Фондация обществен дарителски фонд - Стара Загора", за подкрепа на различни проекти за деца и младежи на територията на града.

С извършване на гореизброените дейности фондацията е работила за постигане на поставените в устава й цели, а именно: да подпомага конкретни дейности и програми на образователни институции, да подпомага създаването, изграждането и модернизацията на учебни заведения, да сътрудничи с държавни и общински учреждения, местни и чуждестранни организации с оглед реализирането на проекти, насочени към постигане на целите й.


Comments


bottom of page