top of page

Коледна благотворителна кампания на Булагро Груп 2022/2023 - какво постигнахме ЗАЕДНО!


Уважаеми партньори, скъпи приятели на Булагро и фондация "Христофор Бунарджиев",

В края на 2022-ра година организирахме най-голямата в историята си благотворителна инициатива, насочена към деца и младежи, лишени от родителска грижа, както и хора с увреждания, настанени в социални институции.

В сърцето на кампанията беше един много специален за нас проект - "Коледната песен на Булагро" - прекрасно музикално произведение на продуцента Петър Дундаков по текст на Георги Тенев. Освен с идеята да ни зареди с положителна енергия, искахме тази песен да бъде и носител на важно послание - нека ЗАЕДНО бъдем по-добри и помогнем на онези от нас, поставени в неравностойно положение, да изживеят своя вълшебен празник!

В кампанията за по-малко от месец се включиха над 130 наши клиенти и партньори, а сумата, която успяхме да съберем, е

22 724 лв.

Изказваме огромна благодарност към всички вас, които откликнахте на нашия призив и отворихте сърцата си за каузата ни!

Ето какво успяхме да постигнем със събраните средства:

Първата инициатива, която подкрепихме, беше организирането на Коледни тържества за деца, лишени от родителски грижи, както и за младежи и пълнолетни лица с увреждания, настанени за отглеждане в социални институции. Включените в инициативата домове бяха: КСУДЛУ и Защитено жилище за деца - гр. Мездра, ДЦДМУ "Сърчице" - с. Горски Сеновец, ЦНСТМУ - гр. Горна Оряховица, ЦКОДУХЗ - гр. Дебелец, ЦНСТ и ПЖ за деца, ЦКОДУХЗ и ДХС "Света Петка" - гр. Благоевград, ЦНСТ - с. Борован, ЦНСТ - с. Г. Геново, ЦНСТ и ДСХ "Сем. Д-р Калинкови" - гр. Самоков, КСУДУ - гр. Роман, ДЦДМУ "Зорница", ЦНСТ, ЦНСТМУ и ПЖ за деца - гр. Враца, ЦНСТ - гр. Стражица, ЦНСТ 1, 2 и 3 и КСУБДУ - гр. Велико Търново, ЦНСТ и ДЦПДУТС - гр. Хасково, както и ДПЛУИ - с. Драганово. За малчуганите бяха организирани вкусни почерпки с лакомства, забава с аниматори и разбира се - много подаръци, поднесени им от самия Дядо Коледа!

За да се случат всички тези чудесни тържества, неуморно се трудиха екипът на НФ "Свети Никола", начело с г-жа Недка Младенова, които са хора с огромни сърца - благодарим им!

Обща дарена сума за организиране на Коледни тържества за деца, лишени от родителски грижи: 7000 лв.

С друга част от събраните средства решихме да помогнем на една от най-нуждаещите се социални институции в страната да подобри условията на живот и да осигури подходяща среда за отглеждане на настанените в нея деца, младежи и възрастни хора. Спряхме се на КСУДЛУ - Мездра. Той се състои от шест услуги - два центъра от семеен тип за деца с увреждания, един център за деца без увреждания, две защитени жилища и преходно жилище. Общият брой на потребителите в услугата е 56 деца и лица на възраст от 7 до 50 години. Директорката г-жа Камелия Каменова се обърна към нас с призив за помощ за обновяване на материалната база, тъй като средствата, отпускани им от държавата, едва покриват базовите им потребности за храна, отопление, режийни разходи и заплати на персонала. След оглед, направен от наши колеги на място, беше установено, че състоянието на мебелите и на някои от стаите в сградите на комплекса наистина е окаяно. Последва съставяне на списък от необходимите материали и в началото на лятото проектът по ремонт и подмяна на стари мебели и оборудване стартира.

Пълен списък на извършените дейности можете да видите ТУК.

Обща дарена сума за ремонт на КСУДЛУ Мездра: 10 661,18 лв.



Едно изключително вълнуващо събитие за всички живущи в комплекса в гр. Мездра беше дългоочакваният летен лагер в Равда, който се проведе в началото на месец юли, отново благодарение на подкрепата на всички наши дарители. Тъй като средствата не достигаха, ние се включихме, като покрихме разходите за наем на автобус и транспорт.

Обща дарена сума за летен лагер на КСУДЛУ Мездра: 2 042 лв.


С остатъка от събраните средства подпомогнахме комплекса от социални услуги за деца, лишени от родителски грижи в град Стара Загора, като им закупихме осем нови матрака, климатик и телевизор.

Обща дарена сума на ЦНСТДБУ Стара Загора: 3021 лв.

Блясъкът в невинните очи и усмивките на лицата са най-голямата награда за доброто, което всички ние ЗАЕДНО успяхме да сътворим!

ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!

Comments


bottom of page