top of page

Фондация "Христофор Бунарджиев" осигури средства за летен лагер на деца в неравностойно положение


Като първа своя кауза за 2021-ва година, фондация "Христофор Бунарджиев" реши да подпомогне провеждането на летен рехабилитационен лагер за изоставените дечица с физически увреждания от Преходно жилище за деца – гр. Враца.

Летни и зимни рехабилитационни лагери за деца с увреждания се провеждат вече девет поредни години, като ефектът от тях върху физическото състояние на децата е огромен - наблюдава се подобрение или изцяло изчезнали проблеми като сколиоза, различни ставни и ортопедични заболявания, синдром на темпоромандибуларната става и др.


Инициативата е дело на Национален фонд "Свети Никола", който от 1999-та година до сега е реализирал множество проекти с над 38 дома за сираци, инвалиди, специализирана болница за деца с церебрална парализа, старчески домове, детски логопедични градини, дом за незрящи деца и болници. Усилията на хуманитарната организация са насочени особено към подобряването на културната и социална среда на децата и младежите, тяхната интеграция и адаптация в обществото.


Всеки, който има желание и възможност, може да се свърже с НФ "Свети Никола" и да се включи с дарение в една от каузите на организацията - https://nfsvnikola.com



Comments


bottom of page