top of page

Фондация Христофор Бунарджиев осигурява храна за медиците на първа линия


Фондация Христофор Бунарджиев подкрепи инициативата #ХапкаНадежда, организирана от Обществен Дарителски Фонд - гр. Стара Загора.

Днес със средства от дарители бе раздаден обяд на 60 медицински работници в 8 COVID-19 отделения на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД и в Специализираната болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания. Това са лекари, медицински сестри, лаборанти, санитари, които денонощно са са заети да лекуват нашите близки, приятели, познати.

„Хапка Надежда” е жестът на признателност, благодарност и съпричастност към болничния персонал, заставащ на първа линия в борбата с невидимия враг. "Топлият обяд е нашето смирено благодаря, нашата премълчана молитва всичко да е наред, нашата вяра и надежда, че заедно ще преминем през това изпитание и ще оцелеем!", споделят организаторите на инициативата.

Кампанията за топъл обяд за нашите "ангели в бяло" стартира благодарение на дарението направено от Фондация „Христофор Бунарджиев”. От своето създаване през 2012 г. Фондацията подкрепя различни инициативи в полза на хора в неравностойно социално и материално положение, насърчава развитието на талантливи деца, предоставя финансова помощ на учебни заведени, извънучилищни звена и научни организации.

И сега в тази трудна за всички ни ситуация, Фондация „Христофор Бунарджиев” се включи като осигури средствата за обяд на шейсетте медицински лица в Covid-отделенията на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" и СБАЛПФЗ за четири дни.

На 1-ви декември, когато патронът на Фондацията – г-н Бунарджиев, празнува своя рожден ден, той отправя своя призив към фирмите в Стара Загора да се включат в кампанията като поемат по един храноден на шейсетте души - лекари, медицински сестри, санитари. За тези, които първи се оказаха в окото на бурята и са последните, които ще излязат оттам.

За да дарите средства на кампанията:

Банкова сметка на Обществен дарителски фонд - Стара Загора

IBAN: BG02FINV915053BGN0DJ4D Банков код: FINVBGSF основание: храна Първа Инвестиционна Банка, клон Стара Загора, гр. Стара Загора, бул. "Цар Симеон Велики" 104

За информация, договори за дарение - 0884842933; office@fund-sz.org - Обществен дарителски фонд

Comentarios


bottom of page